Dammsugare & dammsugarpåsar- Några tips

Dammsugare är absolut nödvändiga för att ta bort smuts, damm och andra otrevligheter från dina golv och heltäckningsmattor, men de kan också rengöra möbelklädsel, sängar, gardiner och ta bort damm allmänhet.

När du ska välja vilken maskin du vill ha bör du tänka på följande.

Välj en modell som kan förvaras på en tillgänglig plats – du kommer att använda den mer om den är lättåtkomlig. De cylinderformade är de mest populära och mångsidiga.

En stående dammsugare kan vara lättare om man har många heltäckningsmattor men är inte lätt att bära uppför en trappa. Se till om du väljer en sådan, att den har slang och en tillsats med långt handtag för trappor och hörn.

Tillbehör till din dammsugare

Tillbehören är väldigt viktiga så se efter vad som ingår innan du köper. Förhoppningsvis ingår smalt munstycke, parkettmunstycke, möbelmunstycke och dammborste.

Angående kapacitet

Tro det eller ej men dammsugare kan vara för kraftfulla. Några av supermodellerna suger bort fibrerna ur dina dyra mattor och fjädrarna ur kuddarna. Vanliga dammsugare förlorar sugkraften takt med att dammsugarpåsen blir full till skillnad från cyclondammsugarna som går på centrifugalkraft och inte förlorar sugförmåga. Att kunna variera sugförmågan är en bra möjlighet särskilt om man ska dammsuga exempelvis kuddar.

Dammsugarpåsar – billiga, med eller utan?

I en dammsugare utan påse samlas dammet inuti dammsugaren och den är lätt att tömma (och den genomskinliga behållaren ger en underhållande om än tankeväckande bild av vad som egentligen finns ditt hem). Dammsugarpåsar är också lätta att ta ur och tömma, men man måste givetvis ständigt köpa nya.

En bra sak idag är att det finns gott om billiga dammsugarpåsar på nätet; något som har smått revolutionerat köpandet av just dammsugarpåsar. Vi rekommenderar följande sida för att läsa mer om billiga dammsugarpåsar eller att du söker efter just din modell på internet.

Den fina med att beställa billiga dammsugarpåsar via nätet är att du slipper hela grejen med att rota runt i butiken och lägga timmar på att läsa modellförteckningar och storlekar och annat trist. Här får du dammsugarpåsen direkt hem i brevlådan och vanligtvis med blixtsnabb leverans.

Smart och smidigt!