Därför ska du ha en ren disktrasa!

Din städning blir bättre om du har en riktigt bra trasa.

Engångsstäddukar gör inte jobbet ordentligt utan lämnar en för blöt yta och kan inte hantera grövre smuts. De är dessutom dyra och inte särskilt miljövänliga. Investera hellre i riktiga, ”vuxna” trasor.

Naturfiber är bäst, de har bättre uppsugningsförmåga och är lättare att vrida ur ordentligt. Bomull och linne ger lite friktion vilket behövs när man ska gnida ordentligt.

Var sparsam och miljömedveten och återanvänd gamla handdukar, kökshanddukar, lakan, örngott, linnen, t-shirtar och gamla joggingkläder. Ge dem nytt liv i form av dammtrasor, polerdukar, disktrasor, golvtrasor, fönsterputsdukar och vanliga tork- och skurtrasor.

Men var också noga med hygienen och använd inte smutsiga trasor när du städar; det är inte bra för hygienen.

Om du inte har så många gamla trasor kan du titta på stormarknader där du ofta kan hitta handdukar och disktrasor till väldigt låga priser.

Köp på dig ett gäng för några hundralappar så klarar du dig länge och kommer med allt säkerhet att byta till en ren disktrasa mer ofta.

Hygien är viktigt!
Trashygienen är väldigt viktig eftersom smutsiga och blöta trasor är det perfekta stället för bakterier att föröka sig på. Döda bakterierna genom att regelbundet lägga trasorna blöt i klorinlösning.

Skölj trasorna i kallt vatten när du har använt dem.

Baciller är synnerligen förtjusta i varma trasor där de trivs som fisken i vattnet, men kan inte föröka sig under kalla förhållanden.