Rengöring i badrummet

Rengöring i badrummet är a och o för att hålla en vederbörlig hygien i hemmet eller på arbetsplatsen. Här följer några råd och tips från Städning i Göteborg på hur du kan gå tillväga om du vill göra rent själv.

Fläckar på badkaret kan faktiskt tas bort med en halv citron, det är ett naturlig och enkelt knep. Doppas den i salt eller ättika, blir rengöringen ännu mer effektiv. En annan metod är att göra rent badkaret med en trasa doppad i rödsprit, eller vinäger och grovt salt. Fungerar inte detta effektivt så kan man inhandla ett bra rengöringsmedel mot kalkavlagringar.

Om badkaret gulnat är grön såpa något som kan komma till användning. Låt då såpan sitta kvar över natten. För att inte badrummet ska förvandlas till en bastu låter man först kallvattnet rinna en stund i badkaret, därefter varmvattnet, så blir det ingen ånga.

Duschen

För att få duschstrilen ren skruvar man loss den och rensar den med en stoppnål, eller kokar den 10 minuter i 1 liter vatten och 1/2 glas vinäger. Den kan också läggas i en plastpåse med vatten och ättiksyra. Låt det verka under ungefär 8 timmar. I enklare fall räcker det med att borsta duschstrilen med en tandborste.

Duschförhänge

Platsförhängen kan man blottlägga i varmt vatten och mjukmedel för fintvätt. Om man doppar duschförhänget i saltat vatten innan det hängs upp igen, finns det ingen risk att det blir några mögelfläckar. Mot enklare mögelfläckar som redan uppstått använder man bikarbonat.

Golvbrunn

Golvbrunnen behöver rengöras ibland. Lyft av gallret och rensa bort gammalt hår och smuts, häll i hett vatten och avloppsrensare. Skura kring gallrets kanter och dess undersida med såpa.